de frisfabriek woonhuis asten volledig interieur scandinavisch

Woonhuis Asten

Een nieuwbouwwoning, op een voor de bewoners wel héél bekende plek (het huis van opa), in Asten. Van top tot teen hebben wij dit project mogen bedenken en realiseren, en wat was dat gaaf. Het heeft zo’n uniek Scandinavisch, maar toch karakteristieke sfeer gekregen!

De architectuur van deze woning is prachtig. Van de buitenzijde heeft het iets weg van een oude woonschuur, van de binnenzijde is het licht en open, met verrassende elementen zoals de open vides. Deze vormen dan ook een verbindend element. En juist dát vroeg dan ook om een verbindend interieur. De galacien pine houten wand-en plafondbekleding zorgen voor een binnen/buiten gevoel en accentueren de hoogte. Tevens werkt het positief op de akoestiek. Door de kern, van hal tot woonkamer en van beneden tot boven, inclusief de trap, geheel uit te voeren in dit materiaal krijgt de woning zijn unieke, Scandinavische sfeer.

Ook de keuken gaat helemaal op in de houten wand, door het wanddeel uit te voeren in dezelfde houtsoort. Het mat zwarte eiland met zijn marmeren blad vormt een echte eye-catcher en het verbindt de ruimte van links naar rechts. Tevens wordt hier natuurlijk een enorme opbergruimte mee gecreëerd. De eetkamertafel in zijn organische vorm past ook weer helemaal in het Scandinavische sfeertje. De toevoeging van felle kleuren in de vorm van geel, groen en roze maken het interieur lekker levendig en gek. De enorme foto van opa aan de eettafel op het akoestische doek, geeft de ruimte een boost aan karakter.

Verder is er in de keuken een relaxhoekje gecreëerd d.m.v. een daybed en een hangstoel aan het plafond. De woonkamer is klein, maar fijn. De bank in de knalgroene velvet stof maakt de hele ruimte. Daar zou je toch zo op in slaap vallen… maar dat voorkomt het knalroze ‘’wake-up’’ neon licht!

Ook de slaapkamer en de overloop passen helemaal in het sfeertje door het gebruik van hetzelfde materialen en kleurenpallet.

In deze woning is werkelijk alles van onze hand, de maatwerk kasten, de keuken, de bekleding van de plafonds, de stalen deuren, de meubels, de styling, noem het maar op. En zeg nou zelf… wat een pláátje!

Merken die werden toegepast:

Foto’s door: Fleur Fotografeert