de frisfabriek woonhuis meijel licht speelkamer keuken woonkamer

Woonhuis Meijel

Licht, rust en ruimtelijkheid, dat vormden de kernwaarden voor de verbouwing van deze woning. Een aanbouw met een lichtstraat en een glazen pui richting de tuin, verdubbelden bijna de leefruimte.

De grootste uitdaging; een speelruimte creëren waarvan de deur dicht kon, zónder dat er veel lichtverlies zou ontstaan. Janneke bedacht hier daarom een grote, lichte kastenwand met een stalen schuifdeur, aan de voorzijde van de woning. De kastenwand voegt aan de woonkamerzijde juist sfeer en opbergmogelijkheid toe, en aan de andere zijde ontstaat zo een mooie, ruime speelruimte voor de kids. Door de stalen deur met transparant glas precies zó te plaatsen, blijft de doorstroom van het licht overeind.

Het doorkijkje richting de keuken kreeg door de toevoeging van een ondiepe kast met houten planken functie en zorgt zo ook nog eens voor sfeer.

De rest van de ruimte werd aangekleed in zand en hout tinten, met als accentkleur hier en daar cognac en groen. Met een prachtig licht, maar warm interieur als resultaat!

Merken die werden toegepast:

Foto’s door: Fleur Fotografeert