de frisfabriek verbouwing woning helden woonkamer open keuken keukeneiland

Verbouw woning Helden

Een rigoureuze verbouwing voor deze vrijstaande woning in Helden. Wanden werden gebroken en de gehele benedenverdieping kreeg een volledig nieuwe PVC vloer. Dat vroeg om een totaalontwerp van, én realisatie door de Frisfabriek.

De zithoek en de eethoek werden gespiegeld en er werd een open keuken gerealiseerd. Zo bevindt de woonkamer zich nu aan de tuinzijde. De zithoek ligt lager dan de rest van de ruimte, een ideale mogelijkheid om een extra knusse relaxruimte te realiseren dus! De stalen deuren in een prachtige brons-achtige kleur zorgen ervoor dat de ruimte gesloten kan worden, maar houden het toch luchtig en transparant. De zithoek is uitgevoerd met een houtlook PVC, de rest van de ruimte met een betonlook PVC. De woonkamer wordt nog eens extra knus door de groentint die zich op de wanden bevindt, door te trekken op het plafond. Door achter de bank een behang toe te passen, wordt er verfijning toegevoegd. Het lange audiomeubel in een zandtint zorgt voor rust en ruimtelijkheid.

Door de nieuwe keuken ook uit te voeren in een mooie grijsgroene tint, vormen alle ruimtes een eenheid met elkaar. Het kookeiland komt deels de ruimte in, waardoor het echt het hart van de woning vormt. Het witte, marmerlook blad zorgt voor een frisse touch. De knalgroene gebakken tegeltjes tegen de wand vormen samen met de Spiced Honey kleur van Flexa een warme basis.

De grote fauteuil tegenover de keuken nodigt uit om lekker te relaxen, maar vormt ook een mooie brug tussen het woon- en eetgedeelte. Door de groentint vanuit de woonkamer door te voeren op de muur achter de eettafel, oogt het ruimtelijker. Het groene kleurenpallet vraagt om een sprekende tegenhanger. De roze accenten in de styling zorgen ervoor dat dit interieur warm en toch lekker speels aanvoelt. Een heerlijke leefruimte!

Merken die werden toegepast:

Foto’s door: Fleur Fotografeert